Het bedrijf

Historie


Jan Beekmans, een oudoom van mede-eigenaar Theo Hoppenbrouwers, begint in 1918 in de Kreitenmolenstraat in het centrum van Udenhout een bedrijfje. Hij verkoopt benzine, heeft een taxi en doet kleine elektrotechnische klusjes voor klanten. Later verkoopt hij er ook elektrische artikelen, zoals radio's en lampen. Jan Beekmans en zijn vrouw blijven kinderloos, maar neefje Wil Hoppenbrouwers komt vanaf zijn twaalfde bij hen wonen. In 1938 neemt hij de winkel over.

oude pand

In de jaren vijftig komen er steeds meer elektrische producten op de markt, zoals televisies en wasmachines. Ook krijgt iedereen beschikking over elektriciteit. Hoppenbrouwers doet goede zaken: de winkel wordt steeds groter en ook het personeelsbestand groeit naar tien medewerkers. Wils zoon Theo is pas 21 als hij de zaak in 1970 overneemt.

Zowel de winkel als het installatiebedrijf blijven groeien en in 1980 verhuist de installatietak naar de Spoorakkerweg in Udenhout. Hoppenbrouwers Audio Video blijft in het pand aan de Kreitenmolenstraat. In 1997 gaan de bedrijven ook organisatorisch uit elkaar: Theo Hoppenbrouwers blijft directeur van Hoppenbrouwers Elektrotechniek, Rob Hoppenbrouwers, Theo's broer, krijgt de leiding over de winkel.

Het installatiebedrijf blijft groeien en verhuist in 1991 naar de Brabantsehoek en vervolgens in 1998 naar een nieuw, eigen pand, net buiten Udenhout aan de Kreitenmolenstraat 201. In 2010 worden plannen gemaakt voor uitbreiding van dit pand door op het perceel ernaast nog een pand te plaatsen.

Theo Hoppenbrouwers legt in 2008 zijn functie als directeur neer, maar behoudt dan nog een deel van de aandelen. Hij blijft als adviseur bij het bedrijf betrokken. Zijn opvolger en mede-eigenaar is Henny de Haas, al sinds 1999 in dienst en sinds enkele jaren operationeel directeur. De directie wordt uitgebreid met een adjunct-directeur, Cornť de Meijer, en een financieel directeur, Marcel de Boer. Zij werken dan beiden al ruim tien jaar voor Hoppenbrouwers. In september 2013 doet Theo Hoppenbrouwers het laatste gedeelte van zijn aandelen over aan Henny de Haas, die vanaf dat moment voor 100% eigenaar is van het bedrijf.


 
Direct contact? bel 013 - 511 72 27 site by partout | Disclaimer