Het bedrijf

Stimuleringsfonds voor de techniek


Op vrijdag 3 oktober 2008 heeft Theo Hoppenbrouwers zijn functie als directeur van Hoppenbrouwers Elektrotechniek officieel neergelegd. Ter gelegenheid van dit afscheid, is het Hoppenbrouwers Stimuleringsfonds voor de techniek opgericht. Organisaties die activiteiten organiseren voor kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen bij dit fonds een financiŽle bijdrage vragen voor op techniek gericht projecten.

 

Wilt u een bijdrage doen aan het fonds? Maak deze dan over op Rabobankrekening 1099.85.931 t.n.v. Stichting Stimuleringsfonds voor de techniek, Udenhout.

 

Wilt u in aanmerking komen voor een bijdrage uit het fonds? Leest u dan onderstaande informatie en neem contact op met ťťn van de genoemde contactpersonen.

 

Doelgroepen

In principe komen alle instanties en verenigingen in Biezenmortel, Udenhout en Berkel-Enschot die activiteiten organiseren voor kinderen in de basischoolleeftijd, in aanmerking voor een bijdrage uit het fonds. Te denken valt aan de scouting, buitenschoolse opvang en jeugd- en jongerenwerk.

 

Projecten

Het project waarvoor een bijdrage wordt gevraagd, moet op techniek gericht zijn, praktisch werk voor de kinderen opleveren, betrokkenheid van ouders hebben en zichtbaar zijn in de sociale omgeving. Niet als reclame voor het fonds, dat is niet nodig, maar om de techniek te tonen en te zorgen dat het resultaat zichtbaar is voor anderen, zodat de kinderen trots kunnen zijn op hun werk.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit fonds of wilt u weten of wij iets voor u kunnen betekenen, belt of mailt u dan met ťťn van de volgende leden van het bestuur van het fonds:

Theo Hoppenbrouwers, theo@hoppenbrouwers.nl, 06-21241711

Ellen Vermeer, evermeer@hoppenbrouwers.nl, 013-5117227

 

Meer over het fonds:

In de oprichtingsakte van het fonds is het volgende opgenomen:

"1. De stichting heeft ten doel om kinderen (4 Ė 12 jaar) in contact te brengen met techniek in de breedste zin van het woord. Hierbij worden kinderen in staat gesteld om met techniek te werken, zodat ze ermee bekend raken. Zo kunnen ze ontdekken waar hun talenten liggen en hun zelfvertrouwen ontwikkelen.
2. De stichting dient het algemeen belang.
3. De stichting heeft geen winstoogmerk.
4. De stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door het mede ondersteunen van techniekprojecten van scholen en andere jeugd- en jongerenorganisaties met:
- financiŽle middelen;
- deskundigheid;
- technisch materiaal."

 

Theo Hoppenbrouwers heeft zich in de afgelopen jaren ingezet om kinderen met techniek kennis te laten maken. Op veel basisscholen is daar maar beperkt aandacht voor, waardoor kinderen vaak niet weten wat er allemaal kan, en ook niet kunnen ontdekken of ze het leuk vinden. Dat is jammer, want daardoor gaan er talenten verloren. Theo deelt deze filosofie met Piet Lagarde, oud-directeur van basisschool de Wichelroede. Beide heren hebben elkaar geÔnspireerd en geholpen om hun visie in de praktijk te brengen. De manier waarop de Wichelroede dat nu doet, heeft voorbeeld gestaan voor vele andere projecten in het land. Klikt u hier voor een interview met Piet Lagarde.

 

Niet alleen is het zinvol kinderen met techniek in aanraking te laten komen, kinderen leren ook het meest door te důen. Projecten waarbij ze zelf aan de slag kunnen vinden ze altijd leuk en zijn erg leerzaam. Het Hoppenbrouwers Stimuleringsfonds voor de techniek wil deze projecten steunen. Financieel, maar ook met materialen en mankracht.

 

 

 

 

 

 


 
Direct contact? bel 013 - 511 72 27 site by partout | Disclaimer