Terug


Innovatieve verlichting op basisschool de Krommen Hoek

 

interview met Matthijs Vermaas, Basisschool De Krommen Hoek

 

Ervaring met innovatieve concepten

 

Een lichtsysteem dat positieve invloed heeft op schoolprestaties: basisschool De Krommen Hoek in Son en Breugel heeft het als een van de eerste scholen in Nederland in huis. De afgelopen jaren verdiepte het schoolbestuur zich in verbetermogelijkheden voor het leerklimaat. Na tal van eerdere verbeteringen, maakt het nieuwe en prestatiebevorderende verlichtingsconcept het plaatje compleet. Bovendien is het gekozen systeem, SchoolVision van Philips, duurzaam en energiezuinig. Hoppenbrouwers verzorgde de installatie.

 

Nadat Hoppenbrouwers eerder al betrokken was bij de installatie van een inbraak- en branddetectiesysteem, was het voor voorzitter van het schoolbestuur Matthijs Vermaas een voor de hand liggende keuze om de professionals ook in te schakelen bij de installatie van het nieuwe verlichtingssysteem. Vermaas: “Omdat SchoolVision een nieuw systeem is, zochten we een partij met ervaring in innovatieve concepten. Uit ervaring wisten we dat Hoppenbrouwers dit soort projecten slim en doelgericht aanpakt.”

 

Contact met Philips
SchoolVision kan de hoeveelheid licht per armatuur aanpassen aan het licht dat van buiten komt. Zo ontstaat een gelijkmatig lichtniveau in het hele lokaal.  Omdat het TL-licht hoogfrequent is, is het minder vermoeiend voor de ogen dan gewone TL-verlichting. Daarnaast is de kleur van het licht in vier verschillende standen te stellen om zo optimale leeromstandigheden te creëren.  Zo helpt bij een toets blauw licht de leerlingen om zich beter te concentreren. Het functioneren van de kinderen verbetert en dat geldt ook voor hun schoolresultaten, zo hebben diverse onderzoeken uitgewezen. Omdat SchoolVision pas één keer eerder in Nederland werd geïnstalleerd in een proefopstelling, was er veelvuldig contact tussen Hoppenbrouwers en producent Philips. “De samenwerking verliep gestroomlijnd. Inmiddels is de nieuwe verlichting in gebruik genomen. Van leraren en leerlingen horen we positieve geluiden, maar voor echte resultaten is het nog te vroeg. Onze verwachtingen zijn in ieder geval hoog gespannen.”

 

Fantastisch werk
Basisschool De Krommen Hoek is meer dan tevreden over de samenwerking met Hoppenbrouwers. “De professionals verstaan hun vak en beheersen de materie door en door. We werken niet voor niets al meer dan tien jaar samen. Of het nu gaat om installatieopdrachten, service of onderhoud: er is kennis van zaken. Hoppenbrouwers levert fantastisch werk.”


Toegepaste producten & diensten

 
Direct contact? bel 013 - 511 72 27 site by partout | Disclaimer